Otthon

13 ötlet, hogy kreatívan használd a karácsonyi fényfüzéreket

Megadtam magam, elkapott a karácsonyi hangulat, úgyhogy már a lakás dekorációján agyalok. A fényfüzérek felhasználásához remek ötleteket lehet találni a neten.

Lássunk túl azon a régi, bevált módszeren, hogy felakasztjuk a fára, esetleg a falon két képkeret közé lógatjuk a fényfüzéreket. Sokoldalúbban és kreatívabban is használhatjuk dekoráláshoz. A karácsonyi dekorációk közül talán a leglátványosabbak és legköltséghatékonyabbak, hiszen egy dekor áráért egy egész falat feldíszíthetünk velük. Ha pedig arról van szó, hogy karácsonyi hangulatot akarunk teremteni, akkor megkerülhetetlen, hogy fényfüzérekkel aggassuk tele a lakást és környékét.

Azért is a szívem csücskei a fényfüzérek, mert sokkal kevésbé giccsesek, mint mondjuk egy kivilágított rénszarvas mikulást húzó szánnal az ablakban. Nem annyira drasztikus dekoráció, hanem inkább enyhe célzás arra, hogy mindjárt karácsony, örvendezzünk, vigadjunk. Íme 13 kreatív ötlet, hogy hova akaszthatod a fényfüzéredet.

Álomszerű, légies környezetet hoz létre a Livet Hemma dekorációja, amin belógatják a térbe a plafonról a füzéreket. Persze csak olyan magasságig lógasd, hogy ne fejelje le mindenki, aki arra jár.

Az Inside Closet túlméretezett fénygömbös füzért vetett a falra, látszólag hanyagul. Otthonos és laza hangulatot eredményez.

A Heart Home nappalijában a kandalló elé random ledobott fényfüzér csak úgy néz ki, mintha ottfelejtették volna, igazából egy koncepció része, és nagyon jól mutat.

Az Afflante ajtófélfája köré felerősített nagy gömbös füzérben az a pláne, hogy a zsinórját szabályos közönként nagy hurokkal becsomózták.

Az Urban Outfitters trükkje nagyon bájos: üvegbúra alá tették a fényfüzért, amivel varázslatos hangulatot teremtettek.

Az ágy fejtámlájára is jó ötlet fényfüzért tenni, ha nem zavar éjszaka ennyi fény az alvásban. A Cider with Rosie ötletével kis erőfeszítéssel ünnepivé teheted a hálószobát.

A Lobster and Swan továbbgondolta a fejtámlára tett fényfüzért, és rátekerte az ágy végére, meglepő módon játékos és otthonos lett tőle a hálószoba.

Ha pedig nincs fejtámlája az ágynak, akkor ott az éjjeli lámpa vagy az ablak, amire fellógathatod a füzért, mint a Draumesidene ötletében.

Modernebb lelkületűek felhasználhatják az A Bubbly Life megoldását és feltekerhetik a füzért fémkarikákra, amik felkerülhetnek a falra.

Bár viszonylag kevés lakásban találhatunk ilyen impozáns falétrát, ám ha mégis akad egy, akkor érdemes feldíszíteni füzérekkel, ahogy az Alex’s Closet tette.

Ne feledkezz meg a kültéri dekorációról sem, igaz, hogy ennek itthon még nincs olyan nagy hagyománya, de jelzésértékűen fel lehet a kertet is díszíteni kicsit. A Sunset például fahasábokra tette a fényfüzért, olyan érzetet keltve, mintha egy kellemes tábortűz körül ülnénk.

A Design*Sponge egy hatalmas tükör köré tette a fényfüzért, amitől az extra ragyogást kapott. Ezt aztán le sem kell szedni akkor sem, ha már nincs karácsony, egész évben ütősen néz ki.

A Dizzy Maiden DIY megoldásában egy hulahopp karikát használt, amiről lelógatta a fényfüzéreket, csodás dekoráció lett!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top