Otthon

Hygge: karácsonyi dekor dán módra

A dánok életérzése, a hygge hatalmas hódító útra indult, népszerűségének köszönhetően pedig a karácsony sem múlhat el nélküle. Megmutatjuk, hogyan legyen hygge a karácsonyi lakásdekor!

A hygge a minimalizmus mellett a másik, talán legnépszerűbb trend manapság. A hyggéről, azaz a dán életmódról, életérzésről, meghittségről itt írtunk korábban. Váltsunk életmódot karácsony előtt, legyen a karácsonyunk is hygge! Azon túl, hogy a hangsúlyt a rohanás, kapkodás helyett áthelyezzük a családunkkal, barátainkkal otthon töltött közös programokra, vessük el a túlzott díszítést, legyen a karácsonyi lakás dekorációt is hygge! Hogyan? Segítünk!

Megnézem
Összes kép (10)

Mivel a hygge kulcsa a befelé figyelés, a barátainkkal, szeretteinkkel töltött idő, a közös programok, ezért nem véletlen, hogy a hygge legfontosabb tere az otthon. Karácsonykor mindenki kicsit feldíszíti, ünnepi ruhába öltözteti a lakását, és hogy ezt hogyan tegyük a hygge szellemében? Először is tartózkodjunk a túlzásoktól, fontos a visszafogottság. Másodszor, részesítsük előnyben az olyan természetes alapanyagokat, mint a fa és a szőrme. A műanyag fenyőgirlandok helyett vegyünk igazi minituját, vagy gyűjtsünk a gyerekekkel tobozokat és terméseket a szabadban.  És nem szabad megfeledkezni a a gyertyákról sem, hiszen ezektől lesz a téli esti bekuckózás igazán hygge! Válasszunk formabontó gyertyatartókat, és ezeket ne cicomázzuk tovább. A minimalista, természetes karácsonyi dekorációval megspórolt időt pedig töltsük azokkal, akik igazán fontosak nekünk.

1. Szőrmés ülőke, Butlers 9.990 forint

2. Minifenyő, Ikea 695 forint

3. Koszorú, H&M Home 8.990 forint

4. Fa vágódeszka, H&M Home 5.990 forint

5. Fa karácsonyfadísz, Mamas & Papas 2.490 forint

6. Gyertyatartó, Jysk 1.290 forint

7. Kerámia karácsonyfadísz, Mamas & Papas 1.990 forint

8. Koszorú csengőkből, H&M Home 8.990 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top