nlc.hu
Otthon
Ezeket az idei kerti trendeket neked is érdemes kipróbálnod

Ezeket az idei kerti trendeket neked is érdemes kipróbálnod

Ha olyan szerencsés vagy, hogy van kerted, ötletek garmadája vár idén tavasszal, hogy alakítsd a nyár legkedveltebb helyszínévé.

Ebben az enyhe, tavaszias időben hívogató a természet, szinte minden percünket kint töltenénk a verőfényes napsütésben. Ez még könnyebb azoknak, akik a saját kertjükben tehetik meg. Jó alkalom ez arra is, hogy elkezdj gondolkodni azon, hogyan várja a tavaszt és nyarat a kerted. Tervezésre és megújulásra fel! Mutatjuk az idei kerti trendek legfontosabbjait.

Használd ki a kertet praktikusan is

Nincs is jobb a szabadban elköltött étkezéseknél. Ha még nem alakítottál ki tűzrakó- vagy grillezőhelyet a kertben, ideje elgondolkodni rajta. Pár szék, egy grillsütő, és máris minden megvan egy önfeledt, sütögetős estéhez.

Merd használni a színeket

Bár a visszafogott, szürke és bézs tónusok valószínűleg sosem mennek ki a divatból, de egyre többen kísérleteznek bátrabban az élénkebb színekkel. Legyen szó a bútorokról vagy a veranda padlójának a színéről, ragadj ecsetet, és légy merész!

Forrás: Pinterest.com

Wabi-sabi

Nem, nem a csípős wasabiról van szó, hanem a buddhista alapokon nyugvó, elsősorban japán filozófiáról, melynek középpontjában a mulandóság és tökéletlenség elfogadása áll. Vagyis a nyugati szépségideál tökéletességével szembemenő irányzat a hibák felvállalását hirdeti, hiszen azok is a részeink. Ezt nem csak a személyiségünkben és a kinézetünkben tudjuk alkalmazni, hanem a minket körülvevő tárgyakban és környezetben is. Nem tökéletes vagy szabályos valami a kertünkben? Hangsúlyozzuk, ne takarjuk el! Legyen szó egy rozsdás kapuról vagy kopott vázáról, ne rohanjunk kicserélni őket, hanem bátran hagyjuk csak ott a helyén. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden rohadásnak induló növényt és bútort tartsunk meg mindörökké, de nem kell mindig mindenből a legújabbat vagy legszebbet választani.

Borítsd virágokba a teraszt

Oké, van egy kerted, de a verandáról vagy teraszodról se feledkezz meg. Ültess el tavasszal különböző magokat, hogy nyárra már szuper zöldségek és színes virágok díszítsék a teraszodat.

Van fészered? Használd ki

Extra hely a felesleges, de nem kidobandó dolgaidnak vagy a gyerekfőhadiszállása nyáron. Ne hanyagold el teljesen, rakj benne rendet minden tavasszal. És persze szortírozz!

Forrás: Pinterest.com

Kerti fények

Minél több van belőle, annál jobb. Égősorok, lampionok, kis lámpások, ezek mind alakítják a hangulatot, ráadásul nem a sötétben kell üldögélnetek vagy főzőcskéznetek.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top