Otthon

Ötvenezres ápolási díjból kellene megoldania a lakásbővítést a beteg kisfiú családjának

További segítségre van szükség, hogy egy súlyosan beteg kisfiú családja megfelelő otthonhoz juthasson. A hejőpapi Rátkai családnak kilenc négyzetméterrel kellene kibővítenie bérelt otthonát ahhoz, hogy állami támogatáshoz juthassanak, és megvehessék a házat. Az ápolási díjból viszont nem telik ilyen dolgokra.

A RTL Híradóban először néhány hónaposan láthatták a tévénézők a hejőpapi Rátkai család kisfiát, Marcit, akit hosszú, hónapokig tartó kezelés után engedtek haza a kórházból. A babának akkor naponta voltak epilepsziás rohamai, a gyereknek speciális gyógyszerekre és légzésfigyelőre is szüksége volt, állapota kétéves korára sem javult sokkal többet.

A család tavaly augusztusban elveszítette otthonát, és albérletbe került – ekkor adott hírt róluk újra az RTL. Kiderült, hogy megvehetnék a bérelt házukat, de ahhoz állami támogatást kell igényelniük. Ugyanakkor a támogatásnak is feltétele van: kilenc négyzetméterrel ki kellene bővíteni az épületet.

Marci édesapja kénytelen volt ápolási szabadságra menni beteg kisfia gondviselése miatt, a férfi az állását elvesztette. Most jelenleg kicsivel több mint 50 ezer forint ápolási díjat tud igényelni az államtól, ebből és emberek segítségéből élnek.

A csatorna augusztusi riportja után nagyon sok támogatást kapott a család, kicserélték már a nyílászárókat, és a ház szigetelése is elkészült, de a pluszhelyiség elkészítéséhez még nem tudtak hozzálátni. A terveket egy budapesti építőipari iroda már ingyen elkészítette a családnak, Rátkaiék pedig kaptak ingyen építőanyagot is, de a bejárati ajtó, az új tető és az új lakrészhez szükséges szigetelőanyag még mindig hiányzik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top