nlc.hu
Otthon

Így segíthetsz az ukrajnai menekülteknek

Ha nem tudod, hogyan segíthetsz az ukrajnai menekülteknek, nézd meg ezt az oldalt!

A Hogysegits.hu azért jött létre, hogy az ukrajnai menekülteknek felajánlott mindenféle segítség tényleg célba érjen.

A legutóbbi adatok szerint már 1,7 millióan menekültek el Ukrajnából, ám a két hete tartó orosz-ukrán háború jelenlegi állása szerint még rengeteg ember kényszerül elhagyni az országot, egy részük pedig Magyarországra érkezik. Számos civil szervezet és önkéntes segít a határon és a fővárosban, most pedig elindult egy weboldal, amelynek az a célja, hogy a segítség tényleg célba érjen.

A Hogysegits.hu egy olyan információs platform, ami összeköti a felajánlást a szervezetek igényeivel. A portál a feltüntetett szervezetekkel szoros együttműködésben jött létre, organikusan fejlődő és önkéntes alapon működik.

A háború miatt Ukrajnából menekülõ emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án

A háború miatt Ukrajnából menekülõ emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az oldalon keresztül önkéntesként, szaktudással, szállásadóként és adományozóként lehet felajánlani a segítséget.

A portál ezekkel a szervezetekkel áll kapcsolatban: Magyar Vöröskereszt, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász, Budapest Bike Maffia, Age Of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány, Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top