Otthon

Hamar tönkremegy az iPhone 8 és iPhone X akkumulátora

Lehangoló cikket közölt az új iPhone telefonok akkumulátorával kapcsolatban a ZDNet.com. Kiderült, hogy az iPhone X és az iPhone 8 akkumulátorát gyakrabban kell tölteni, így hamarabb jut életciklusa végére, és válik csereéretté.

Azt gondolná az ember, hogy ha közel félmillió forintot kiad a legújabb iPhone X-ért, vagy néhány százezerrel kevesebbet az iPhone 8-asért, akkor pár évre letudta a mobiltelefonnal kapcsolatos kiadásokat. Nos ez nincs így, az iPhone akkumulátorait 500 teljes töltési ciklusra tervezték, csakhogy a tesztek azt mutatják, a legújabb típusú készülékek telepeit kétszer olyan gyakran kell tölteni, mint a korábbi verziókét, tehát feleannyi idő alatt érik el életciklusuk végét.

Az Apple szerint az aksik 500 teljes töltés után már csak eredeti teljesítményük 80 százalékát képesek leadni, s utána folyamatos a teljesítménycsökkenés, majd szükségessé válik a csere.

A ZDNet tesztelője négy hónapja követi nyomon egy új iPhone 8-as töltési ciklusait, a telefont eddig 91-szer töltötte fel teljesen. Azzal is számolva, hogy idővel majd gyakrabban kell tölteni a készüléket, azt kalkulálta, hogy

18 hónap múlva kezd el életciklusa vége felé tartani az akkumulátor.

A korábbi iPhone-ok nagyjából 36 hónap alatt érték el az 500 teljes töltési ciklust. A tesztelő megjegyezte, hogy úgy csökkent felére ez az idő, hogy közben alig használja a telefont. Az iPhone 8 és iPhone X akkumulátorzabáló tulajdonságát több tulajdonos is megtapasztalta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top