Otthon

Ilyenkor ne kövesd a ruhacímkén lévő mosási utasítást

Nem kell mindig olyan szigorúan értelmezni a ruha címkéjén lévő mosási útmutatót.

Ismerjük az érzést, amikor egy kényesebb ruhadarab első mosásakor aprólékosan áttanulmányozzuk a rajta lévő címkét, hogyan tisztítsuk. Ám sokszor az ott feltüntetett utasítások marketingszempontokból származnak. Például a gyártó úgy gondolja, hogy az emberek inkább a száraz, vegytisztítást preferálják, ezért ezt is írják rá a címkére. Ez tehát egyszerűen azt jelenti, hogy a ruhát vegytisztítással is kezelheted, nem pedig azt, hogy így kell. Persze vannak támpontok, de nem kőbe vésett minden, a címkén olvasható utasítás. Mutatjuk, mikor szegheted meg az ott leírt szabályokat.

A mosás a leginkább utált házimunkák között van

Amikor biztos vagy abban, hogy a ruha színtartó

A külön mosás hideg vízben figyelmen kívül hagyható, ha biztos vagy benne, hogy a ruha nem ereszti a színét.

Ha rendkívül óvatos akarsz lenni

Ha egy címke meghatározza a mosási hőmérsékletet, akkor mindig jobb, ha hidegebb vízben mosod ki az adott darabot. Lehet, hogy nem lesz olyan tiszta, de meghosszabbítja a ruhád életét.

Ha nem akarsz száraz vegytisztítást, és nem is kell

Ha a címkén ott szerepel a „csak”, vagy egy üres kör szimbólumot látsz, azt jelenti, hogy a ruhadarab főleg akkor fog károsodni, ha kimosod. De ha egy címkén csak annyit látsz, hogy „száraz tisztítás”, kézzel is kimoshatod, vagy a gépben a finom mosás funkcióval.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top