Otthon

Trambulinon ugrált, örökre lebénult – videó

Megroppant a gerince trambulinozás közben egy 17 éves orosz fiúnak, aki valószínűleg soha többet nem fog tudni járni.

Egy trambulinparkban szenvedett gerincvelő-szakadást egy 17 éves fiú Oroszországban. A tinédzser balesetét rögzítette a park biztonsági kamerája is.

Ezen látszik, ahogy a fiú jó magasakat ugrik, közben szaltózik is, ám az egyik pörgést már nem tudja befejezni, és a hátára érkezik. Fájdalmas kiáltására többen odaszaladnak hozzá, hogy segítsenek.

A mentőket a park személyzete hívta ki, a kiérkező orvosok nyaktörést és zúzódást diagnosztizáltak a szerencsétlenül járt fiatalnál, illetve megszakadt a fiú gerincvelője is. Az orvosok nem árulták el, hogy mennyire súlyos a sérülés, de valószínű, hogy nem fog tudni újra lábra állni a fiú.

A Mirror úgy tudja, a rendőrség állítólag büntetőeljárást kezdeményezett a központ tulajdonosai ellen. Vizsgálják, hogy a trambulinpark felszerelése megfelelő volt-e a biztonságos üzemeltetéshez.

A trambulinközpontok nagy népszerűségnek örvendtek az elmúlt években az Egyesült Királyságban. A BBC arról számolt be, hogy 2017-ben 1118 incidenshez riasztották a mentőket a szigetország trambulinparkjaiban.

Az Egyesült Királyságban a parkok száma 2014-től ugrásszerűen, mintegy 200-ra nőtt, a Nemzetközi Trambulinpark Egyesület becslése szerint a felhasználók száma évente elérheti a 15 milliót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top