Otthon

Ekkor kapják meg a társasházak lakói a 12 ezer forintos rezsicsökkentést

A társasházakban élők is megkapják a 12 ezer forintot, ám a házra jutó összeget először a lakóközösségeknek kell kérvényezniük az állami közműszolgáltatónál.

A társasházakban sem kaphat senki lakásonként 12 ezer forintnál kevesebbet a téli rezsicsökkentés során. A társasházakban ezért most újraszámolják a jóváírások elosztását – közölte az RTL Klub.

Az állami közműszolgáltató először a társasház gázszámláján írja jóvá a házra jutó összeget, majd ezután osztják le a pénzt családokra.

A Társasházkezelők Országos Szövetségének főtitkára szerint a lakók várhatóan júniusban, a szokásos éves fűtéselszámoláskor kapják meg a 12 ezer forintot. Akiknek elmaradásuk van, azoknál a tartozást csökkentik.

Korábban arról volt szó, hogy egy társasház összesen legfeljebb 120 ezer forintot kaphat, vagyis egy százlakásos ingatlanban 1200 forint jutott volna egy háztartásra. Ezt módosították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top