Otthon

Brutális poloskainvázió csap le ránk

Azok a poloskák, amelyek tavaly ősszel sikeresen bejutottak a lakásba, most a tavasz hívó szavára kifelé igyekeznek, újabb inváziót indítva el ezzel.

Újra tele van poloskákkal a lakásod? Ők nem most érkeztek, hanem egész télen veled voltak. Csendesen pihentek az ablakhasadékokban, a szúnyogháló mögött vagy épp a szekrény alatt. A tavasz beköszöntével most magukhoz térnek, és igyekeznek téli rejtekükből vissza a szabadba.

Zöld vándorpoloska, 2002-ben figyelték meg először Magyarországon, azóta állandó vendég. Fotó: Thinkstock

Az egyre nagyobb számban megjelenő bűzös bogaraktól a hideg tél sem ment meg, mert immunrendszerük -20 fokig csak lelassul, de nem áll le, a peték pedig -50 fokig is bírják a hideget. Ezt Kondorosy Előd poloskakutató mondta az InfoRádiónak. Hozzátéve, hogy ezek a rovarok bármilyen hideget túlélnek a védett lakásokban, de alapvetően a meleget kedvelik, mert déli, mediterrán vagy szubtrópusi állatok. 

A kutató szerint Magyarországon a leggyakoribb poloskafajok közé tartozik a márványpoloska, a vándorpoloska és a klasszikus bencepoloska is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top