Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Otthon

Új növények a teraszon: erre figyelj!

Mielőtt sok-sok pénzt kiadnál az új balkonnövényeidre, van néhány fontos tudnivaló, amire mindenképp oda kell figyelni! Mondjuk!

Az egyik leglényegesebb dolog, hogy mivel az új növények többsége üvegházakból, fóliákból kerül a faiskolákba, árudákba, így nagyon fontos, hogy ezeket a vásárlás és hazaszállítás után NE rögtön a végleges helyükre tegyük! Ezek a növények általában nem elég edzettek ahhoz, hogy kibírják a közvetlen napfényt, a szelet és az időjárás egyéb viszontagságait.

Aranyszabály: szoktatás!

Fontos, hogy mielőtt kitesszük őket a végleges helyükre, legalább egy hetet szoktassuk az új környezethez. Persze, ilyenkor mindenki hamar-gyorsan szeretné, hogy szép legyen a terasza, erkélye, de ezzel csak többet ártunk, mint használunk, hiszen a növények sokkot kaphatnak, megperzselődhetnek a napon, megtörhetnek a szélben, vagy egy viharban.

terasz, noveny, balkon, kerteszkedes

A szoktatás alatt is fontos a megfelelő öntözés és tápanyagozás, hogy a növény ne essen vissza az optimális üvegházi nevelést követően,  például a közvetlen napfénytől a déli órákban mindenképp óvni kell őket éppúgy, ahogy az erős széltől is. Viszont a szoktatás hatására szép lassan megerősödnek és  ismét fejlődésnek indulnak, amit nem  hagynak abba a kiültetéskor sem, csak esetleg addig nem lesz olyan látványos, míg az új balkonládában, dézsában a gyökérzet be nem hálózza a földet.

Még több hasznos tipp, praktikus ötlet és kerti jó tanácsokat a kert.tv oldalán.

Címlap

top