nlc.hu
Otthon

Melegtürő növények a teraszra

6 kánikulabiztos növény a teraszodra

Elpusztíthatatlan balkonnövényeket ajánlunk, amik a legnagyobb hőségben is bírják a strapát, sőt, még virágokkal is megörvendeztetnek!

Ha az erkélyed reggeltől estig tűzi a nap, akkor ezeknek a napimádó növényeknek megtaláltad a helyét.  

Porcsinrózsa

A porcsinrózsa azon kevés egynyári növények közé tartozik, akik jól bírják a forróságot és nincsenek különösebben nagy igényeik, mégis igazán mutatósak tölcsér alakú virágaikkal, melyek a halvány rózsaszíntől kezdve a sárgán át a bordóig nagyon sokféle színűek lehetnek.

A porcsinrózsát, vagy más néven kukacvirágot sziklakertbe is gyakran ültetik, de a körülbelül 10-15 centiméteres magasságúra növő virág a balkonládában is mutatós.

Kánikulatűrő növények

Mutatós, és nem igényel semmi különleges gondozást (Fotó: Ali Majdfar/Getty Images)

Füzéres díszcsorba

Könnyen gondozható, igénytelen, szárazságtűrő növény, amit a növénytanoncok is nyugodtan bevállalhatnak. Virága lilás, mályva színű, ami legszebben erős napsütésben pompázik. Gazdagon virágzik és igazán jól mutat minden kertben, balkonon.

Begónia

A begónia, pár éve ismét divatba jött, többféle színben és méretben is megtalálható a kertészetekben.

Ezeket a növényeket csak el kell ültetned cserepekbe, balkonládába, vagy a virágágyásokba, és egész nyáron át kora őszig gyönyörködhetsz bennük.

Kánikulatűrő növények

Ezernyi színben pompázik majd a balkonodon (Fotó: Getty Images/Akapong Osotsil / EyeEm)

Záporvirág

A záporvirág, latin nevén gazania Dél-Afrikából származik. Azért is olyan kedvelt növény a kertbarátok körében, mert csak napsütésben mutatja meg igazán magát, vagyis a virágok a napfény hatására kinyílnak, az árnyék hatására pedig bezárulnak.

A virágok a gerberához hasonlítanak, legtöbbször a sárga, a narancssárga és a piros árnyalataiban pompáznak.

Mivel ez a növény jól tűri a szárazságot, kerüld a túllocsolást, és a pangó vizet, de ültetés után egy hónappal már érdemes tápoldatot is keverni az öntöző vízhez, így biztosítva a növény számára szükséges tápanyag-utánpótlást.

Harangvirág

A gyönyörű növény kecses virágai apró csengettyűkre vagy éppen csillagocskákra hasonlítanak – fajtától függően –, ezért kapta hétköznapi nevét és a botanikai nevét is, a Campanulát, mely latinul harangot jelent. A növénynek szív vagy lándzsa alakú levele van, némelyik változatot sűrű szőr borítja. Remekül bírja a meleget, így remek választás a napos teraszra.

Kánikulatűrő növények

Feldobja a legunalmasabb teraszt is (Fotó: Getty Images/I love Photo and Apple)

Levendula

Nemcsak a szépsége, hanem a kellemes, nyugtató hatású illata miatt is érdemes beszerezned az erkélyre levendulát. Jellemzően a nyár elején virágzik, másodvirágzásának ideje pedig szeptember. Imádja a napfényt, mindenképp olyan helyre tedd, ahol nem sokat van árnyékban.

Kánikulatűrő növények

Ne temesd el a levendulát (Fotó: Getty Images/Halfpoint Images)

Tippek kezdő növényszülőknek:

via

(Nyitókép: Blaine Harrington III/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top