Otthon

Szétverte a kispesti utakat a metrópótló

Rengeteg a kátyú, a kerület nem tudja kifizetni a felújítást. A metrópótlás megszervezésekor nem mérték fel kellően az érintett útszakaszok állapotát.

Kátyútengeren zötykölődhetnek a hármas metrót pótló busz utasai a Vak Bottyán utcában, Kőbánya-Kispest és Határ út megállók között – írja riportjában az Index. „A kátyúk száma napról napra növekszik. Az utca olyan keskeny, hogy szembejövő forgalom esetén az utolsó pillanatban észrevett kátyút kikerülni sem lehet, legfeljebb a vészfékezés jöhet szóba” – nyilatkozta nekik az egyik autós.

A kép illusztráció

A Kispesti Önkormányzat azt mondja, ők már a metrópótlás előtt jelezték az érintetteknek, hogy az útszakasz nem alkalmas ekkora buszos forgalom lebonyolítására, és nem is rendelkeznek elegendő forrással a karbantartására. A megrendelt javításokat a Budapest Közút ígérete szerint 72 órán belül ellátja, de a jelöletlen kátyúk ennél kevesebb idő alatt is életveszélyessé válhatnak. A szervezet egyébként elismerte, hogy a metrópótlás megszervezésekor nem mérték fel kellően az útszakasz állapotát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top