Otthon

Lebontanak egy 73 lakásos önkormányzati lakóházat Kőbányán

Az önkormányzat korábban vállalta, hogy a bontáson és az épület kiürítésén kívül annak a lehetőségét is megvizsgálja, hogyan tarthatók meg a lakások. A bontás nem éri meg, és társadalmi károkat is okoz.

A kőbányai képviselő-testület a Bihari utcai 8/C alatti önkormányzati lakóház elbontásáról döntött csütörtökön. Az elfogadott előterjesztés viszont annak ellenére javasolta a lakóház és az ott lévő 73 komfortos bérlakás elbontását, hogy ez még az önkormányzati előterjesztés számai szerint sem racionális döntés – közölte a lakhatási nehézségekkel foglalkozó szervezet, A Város Mindenkié.

A szervezet szerint az önkormányzat korábban azt vállalta, hogy a bontáson és az épület kiürítésén kívül megvizsgálja azt is, hogyan lehet megoldani a műszaki problémákat, és miként őrizhetők meg a lakások. Ezzel szemben már korábban megkezdték az épület kiürítését, a bérleti szerződéseket pedig nem hosszabbították meg a lakókkal, a tervezett bontásra hivatkozva.

A Város Mindenkié szerint a mostani döntéssel beigazolódott a kezdetektől felmerült gyanú, hogy nem is keresték a lakások megtartásának lehetőségét, hanem a bontást tartották szem előtt.

Pedig a 73 lakásos épületet gazdaságossági szempontból sem éri meg lebontani. Arról nem is beszélve, hogy a döntéssel jelentősen csökkenne az önkormányzati lakásállomány a kerületben, ahol már így is sokkal több a rászoruló család, mint a szociális bérlakás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top