Otthon

Csodával határos módon menekült meg a savat nyelt uszkár

A kaliforniai utcákon élő kóbor uszkár, Alice élete egy hajszálon múlott, miután véletlenül savat nyelt.

Egy állatmenhely önkéntesei találtak rá a borzasztó állapotban lévő, belső és külső égési sérülésektől egyaránt szenvedő uszkárra Kalifornia utcáin. A kisállat teljesen megadó volt, amikor az önkéntesek bebugyolálták, és kocsijuk hátsó ülésére fektették. Majd gyorsan az állatorvoshoz hajtottak vele, aki, miután megvizsgálta Alice-t, megállapította, hogy a kis uszkár súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Le kellett borotválni Alice bundáját is, mert az utcai élettől tele volt a szőre kullancsokkal és egyéb rovarokkal. A lenyelt savas folyadék pedig szétmarta fogai nagy részét, és megégette belső szerveit is.

Eleinte egy hajszálon függött a kiskutya élete – két hónapba telt a kezelése. Az Alice-t megtaláló önkéntesek mindvégig nyomon követték gyógyulását, sőt amikor jobban lett, új otthont is találtak neki, így a kiskutya most már egy szerető fiatal házaspárnál élhet. 

(Forrás: Thedodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top