Otthon

Dekorálj pomponnal!

Manapság szinte verhetetlenek a lakberendezésben a fonalból készült dekorációk. Percek alatt te is összedobhatsz a kedvenc színeidből egy ilyen trendi fali díszt.

Fesd a fakeretet rózsaszínűre. Kartonból vágj ki korongot a pomponhoz. Tekerd körbe jó sűrűn a kartonkorongot fonalakkal. Ha kész, a korong külső peremén vágd végig a fonalakat. Óvatosan húzd félre a kartont, és erős zsinórral csomózd meg a szálak közepét. A pompon kötözéséhez használt zsinórt hagyd hosszabbra, mert ezzel egyúttal a keretre is fel tudod kötözni. Húzd le teljesen a kartont, kicsit ütögesd oda valamihez a pompont, hogy a szálak szépen szétterüljenek, majd nyírd formára.  Készíts pomponokat több méretben, és erősítsd a keretre őket neked tetsző elrendezésben.

Vágj egy 10 cm-es kartondarabot, tekerd körbe hosszában fonallal. Húzd le a kartonról a bojtot, hajtsd félbe, a felső részét tekerd körbe és csomózd el egy fonallal. A bojtokat is kötözd a keretre.

pompom

Fotó: praktika.hu

Színben hozzá illő dekortapasszal tovább dekorálhatod a keret szabadon maradt részeit.

Még több tipp és inspiráció a Pratika.hu oldalán találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top