nlc.hu
Otthon

Minimalista téli dekorációk

Végtelenül egyszerű téli dekorációk, amiket 5 perc elkészíteni

A téli dekoráció mindig a karácsonyra készülődés jegyében történik, de nem kell, hogy csicsás legyen, inkább maradjunk a minimál dekorálásnál.
Télen dekorálj minimalistán

Ha téli dekorációról beszélünk, akkor leginkább a karácsonyi dekorról van szó. A tél erről szól: amikor nem épp karácsonyozunk, akkor az ünnepre készülünk. Ezért a téli dekoráció is ebben a szellemben készül, még akkor is, ha amúgy hónapokra van még a karácsony. A téli dekoráció fő elemei, ha a minimalista irányt szeretnénk követni, akkor a termések és a faágak mentén mozog, meg persze az egyszerű formák, stilizált rénszarvasok, és a színekkel való játék jellemzi. Nem csupán ide-oda akasztható, tűzhető dekorációkban gondolkodunk, hanem az egész lakás hangulatát átvarázsolhatjuk télivé a jól megválasztott textilekkel, takarókkal, párnahuzatokkal.

A téli színek

A színtrendek minden évben változnak, de szerencsére azért a téli színek esetében nem nagyon nyúlhatunk mellé, ha a tavalyi holmikat vesszük elő. 2020-ban is divatos téli szín a lakberendezésben a fehér, szürke és a bézs, mint tavaly, csak most csatlakoztak a még sötétebb színek is a palettához: jöhet a fekete, hamvas zöld, vörös és tengerkék árnyalatok kavalkádja. Az biztos, hogy azzal nem foghatunk mellé, ha pasztellszínekkel téliesítjük a dekorációnkat.

Téli dekoráció minimál stílusban
Megnézem
Összes kép (5)

Ízlés szerint

2020-ban a slágerszínek közé tartozik a pink és a mustársárga is, nyugodtan használd ezeket is a téli dekorációhoz, ha az élénkebb színeket kedveled.

A karácsony az év ünnepe

Bár sokakat idegesít, hogy minek kell már októberben elkezdeni a karácsonyozást, de ez van, a karácsony sok szempontból tényleg az év ünnepe, így aztán a lakás téli dekorálásából sem maradhat ki. Nemcsak a kereskedők miatt kezdődik korán a felkészülés, hanem a lelkünknek is szüksége van arra, hogy elengedje ezt az évet, és várakozva tekintsen egy jobb jövő felé. Ennek a része a dekoráció is, amivel a szívünket öltöztetjük ünnepi díszbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy az egész lakást le kell fújni arannyal és megszórni egy kis csillámporos csicsával, hanem okosan, letisztultan érdemes inkább megválogatni, milyen dekort engedünk az életterünkbe. A minimalista irányt követve nem lesz hivalkodó és megterhelő a sok díszítés. Meríts ötleteket a galériából:

Téli dekor minimál stílusban
Megnézem
Összes kép (8)

Tudjuk, mit főzöl idén karácsonyra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top