Otthon

Augusztusi teendők a kertben

Elképesztő hőséget hozott a július vége, csak nagy ritkán csap le néhány vihar az országban, de sokszor abban sincs köszönet, hiszen legtöbbször jégeső kíséretében érkezik. Ilyenkor minden kertbarátnak igyekeznie kell saját erőből segíteni a növények túlélését.

Mi az, amire mindenképp figyelj? – McMenemy Márk tanácsai:

  • Fontos teendő ebben a hőségben továbbra is a rendszeres és alapos öntözés. Enélkül a zöldségeink termése, a virágok, fák, bokrok, gyümölcsök mind-mind kárba veszhetnek, nem beszélve az eddig befektetett rengeteg munkáról!
  • A talaj felső rétegének lazításával is segíthetjük visszatartani a nedvességet.
  • Nem árt felkészülni a jég elleni védelemre is, hiszen bármikor lecsaphat egy vihar, ami hozhat magával mindent letaroló jégesőt. A legegyszerűbb, ha kikészítünk a növények mellé egy jókora Raschel-hálót, amit, ha jön a vihar, csak gyorsan rá kell húzni az ágyásokra, és valamennyire megvédi a növényeinket.
raschel halo

Fotó: kert.tv

  • Nyár derekára a legtöbb zöldség és gyümölcs már érik, elkezdhetjük a betakarítást. Ilyenkor célszerű minden érett termést leszedni, még akkor is, ha az szemmel láthatóan kukacos, vagy sérült, vagy megrágták a csigák. Ha ezeket ott hagyjuk és elkezdenek rothadni, számos gombabetegség táptalajául szolgálhatnak.
  • A betakarítás mellett fontos már az őszi zöldségek vetése, hiszen lassan kifutunk az időből.
  • Ugyanígy a kétnyáriak magvetését is megkezdhetjük. Ha már virágoknál tartunk, ne feledkezzünk meg az évelők, egynyáriak elvirágzó, megszáradó növényi részeinek eltávolításáról sem.

Még több hasznos tippet és kerti tanácsot a kert.tv oldalán találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top