Manapság már szinte nincs háztartás mikrohullámú sütő nélkül. Praktikus és megkönnyíti az életünket: villámgyorsan lehet megmelegíteni az ételeket, sőt vannak kifejezetten mikróra komponált receptek, melyek szintén gyorsan elkészülnek. A mindennapi használat során azonban nem szabad elfeledkeznünk a tisztán tartásáról sem. Mutatunk néhány hatásos tippet, amivel igazán tisztán lehet tartani a mikrót.
Így tisztítsd a mikrót
A mikrohullámú sütő tisztán tartására természetesen léteznek tisztítószerek, melyek elsősorban zsíroldó hatásukkal működnek hatékonyan. Azoknak, akik nem szeretnék vegyszerekkel telefújni a mikró belsejét, ahol végül is ételeket melegítünk, ajánljuk a természetes tisztítószereket.
Természetesen tiszta mikró
A mikró tisztításához legfőbb természetes segítőink: a szódabikarbóna, az ecet és a citrom. Egy mikrózható edénybe öntsünk egy pohár ecetet, tegyünk egy félbevágott citromot, vagy 2 kanál szódabikarbónát. Melegítsük maximális erősségen 5 percig. A mikróban így keletkezett gőz zsíroldó és fertőtlenítő hatású, ami után elegendő egy nedves szivaccsal végigtörölni a mikró belsejét, s már tiszta is.