nlc.hu
Otthon

Így takarítsd ki a mikrót egyszerűen

Így takarítsd ki a mikrót egyszerűen!

Sziszüphosz módjára küzdesz az újra és újra bekoszolódó mikróhullámú sütővel, és már nagyon unod, hogy ismét takarítanod kell? Ezzel a trükkel most gyerekjáték lesz.

mikrohullámú sütő egyfelől szuper segítség a konyhában, hiszen nem elég, hogy pikk-pakk felmelegíti az ételeket (már ami mikrózható), de akár gyors sütés-főzésre is használhatjuk. A mikrós bögrés sütiket egyszerűen imádjuk, ha azonnal valami édesre vágyunk. De ha nincs kedvünk órákig a konyhában görnyedni, akkor a vacsorát is minden további nélkül elkészíti helyettünk.

Másfelől viszont elmondhatatlanul macerás. Túlmelegítesz valamit, és azonnal fröcsköl a leves, a szósz és gyakorlatilag bármi. Zsíros, foltos és úgy általában véve koszos lesz, hirtelen pedig már nincs kedved és gusztusod olyan gyakran használni. Ezért aztán nagy nehezen ráveszed magad arra, hogy kipucold. A mikró takarítása azonban igazi sziszifuszi munka: hosszú, fárasztó sikálások eredményét képes néhány másodperc tönkretenni. Aztán pedig kezdődik elölről az ördögi kör.

Jóbarátok

Fotó: Profimedia

Van azonban egy trükk, amivel gyorsan és könnyedén tisztíthatod ki a mikrohullámú sütő belsejét! Ezt a @makelifesimpler_ felhasználónév alatt rejtőző, Beatriz nevű TikToker osztotta meg az appon. A videóját pedig közel 3 millióan nézték már meg, és több, mint 35 ezer embernek tetszett a tipp. Mi is a teendő?

  1. Fogj egy hőálló edényt, és tölts bele két bögre vizet.
  2. Ehhez adj egy evőkanálnyi mosogatószert, illetve egy bögrényi citromlevet, és keverd össze.
  3. Melegítsd a mikróban 5 percig, majd hagyd magára 15 percig, hogy a gőz leoldja a rátapadt zsírt.
  4. Töröld át az egészet egy nedves ronggyal vagy szivaccsal, és ismét ragyogó tisztaságú lesz a mikród.
@makelifesimpler_

So easy 🫧🧽 #cleaning #cleaningtiktok #cleaninghacks

♬ BEST INTEREST – Tyler, The Creator

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top