Otthon

Embertelen körülmények között tartotta az anyja, beszélni sem tud az ötéves kislány

A gyereknek egy szeméttel teli, mocskos lakásba zárva kellett élnie, sokszor ennie és innia sem volt mit. Az anyját kiskorú ellen elkövetett emberölési kísérlettel vádolják.

Ellepte a szemét és a mocsok azt a moszkvai lakást, ahonnan vasárnap egy ötéves kislányt menekítettek ki az orosz hatóságok – írja a Blikk.

A beszámolók szerint a gyerek teljesen kiszáradt, és az alultápláltság jeleit mutatta, ezért most kórházban ápolják. Egy pólón és egy sapkán kívül semmi sem volt rajta, csak egy nyaklánc, amely teljesen belenőtt a bőrébe.

Fotó: Profimedia-Reddot

Mint kiderült, édesanyja, a 47 éves Irina Garasenko napokra egyedül hagyta a kicsit, akinek sokszor étlen-szomjan, a szeméthegyek és csótányok között kellett élnie. A nő ellen kiskorú ellen elkövetett emberölési kísérlet vádja miatt eljárást indítottak.

A gyereket csak „Maugli-lányként” emlegetik az orosz sajtóban, mivel a társadalomból teljesen kiszakadva élt: ötéves kora ellenére beszélni sem tud, és a legalapvetőbb szociális képességekkel sem rendelkezik.

A szomszédok mit nem sejtettek arról, milyen állapotok között élt a kislány. Garasenkót jól öltözött, dolgozó nőként ismerték; csak az tűnt fel nekik, hogy az asszony mostanában keveset van otthon – végül a folyamatos gyereksírás miatt értesítették a hatóságokat.

„Majdnem elájultunk a lakásban uralkodó mocsoktól és bűztől. A rendőrség csak vegyvédelmi ruházatban merte megközelíteni a helyszínt. Mindent átjárt a rothadó szemét szaga. Egy ötéves kislány ott ült a konyhában, csak egy sapka és póló volt rajta, semmi más” – mondta az egyik szomszéd.

A kislányt évekkel ezelőtt látták utoljára, amikor még anyja tologatta őt babakocsiban. Garasenko később azt mondta a szomszédoknak, hogy a gyerek már a nagymamájával él, de valójában kisbaba kora óta nem vitte ki a négy fal közül. Úgy tudni, a nőnek az után akadtak gondjai, hogy férjét Ukrajnába deportálták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top