Otthon

Egy fa törzsében él a Kodály köröndön Péter

A belvárosi platán törzsében kényelmes helyet alakított ki magának a hajléktalan férfi.

Egy hónapja Budapest szívében, egy 150 éves platánfában él Péter, aki Szlovákiából érkezett Magyarországra. A Kodály köröndön található fában két ember állva és fekve is kényelmesen elfér – számolt be az elképesztő hajlékról az RTL Klub Fókusz című műsora.

A hentes végzettségű férfi azután került az utcára, hogy a családjával összeveszett, és otthagyott nekik mindent. Azt mondja, a fatörzs kivételes jó lakhelynek számít a hajléktalanok körében, és az odúban nincs is hideg.

A fának még ablaka is van, a réseket szúnyoghálóval fedte le, ami még az olykor beköszönő egereket is távol tartja. Más állatok és emberek nem zavarják a nyugalmát.

Egy közeli hajléktalanszállóra jár ételért és melegedni, de ott nem maradhat, mert nincs magyarországi lakcímkártyája. A fában többnyire csak alszik, napközben a várost járja, és próbál pénzt szerezni.

Péter már nagyon várja a jó időt, de nem panaszkodik, a fa megvédi esőtől és széltől, azt viszont nem tudja, meddig maradhat az odú lakója.

(Nyitókép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top