Otthon

Új módszerrel törnek be a lakásokba

Dunaharasztiban több helyen sikerrel jártak, de más városokban is bevetették a módszert.

Újfajta betörési módszerre hívták fel a figyelmet a lakástulajdonosok a Facebookon: a betörők megolvasztják a műanyag bejárati ajtót, majd a lyukon benyúlva a belül lévő kulccsal kinyitják az ajtót. Dunaharasztiban két lakásba is így jutottak be a Bezerédi lakóparkban.

Ma éjszaka a Bezerédi lakóparkban (Dunaharaszti) több helyre próbáltak betörni az alábbi módszerrel (2 helyen sikerrel jártak, az egyik sajnos a miénk volt). Műanyag bejárati ajtó megolvasztása a zár mellett és benyúlva, a belül hagyott kulccsal kinyitva a zárt ajtót.

– olvasható a Dunavarsányiak közössége nevű csoportban.

A betörők táskát, pénztárcát, ékszert, órát vittek el, a telefon, tablet, laptop nem érdekelte őket, pedig ugyanott voltak. Közben a család az emeleten aludt.

A kommentelők közül többen is arról írtak, hogy hozzájuk is hasonló módszerrel törtek be a többi között Székesfehérváron és Maglódon.

Egyesek szerint nem szabad a kulcsot a zárban hagyni belül, de hasznos lehet egy füstérzékelő és persze a riasztórendszer is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top