Otthon

Egy egész háztömböt benőtt a lilaakác Makón

A város legforgalmasabb útja mentén álló négyemeletes tömböt „akácos házként” emlegetik a helyiek.

Egy egész háztömböt benőtt a lilaakác Makón – írja a Délmagyar.hu. A város legforgalmasabb útja mentén, a Szegedi utca 9–13. alatt álló négyemeletes háztömböt „akácos házként” emlegetik a helyiek.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az épület oldalán felkúszó, hatalmas növény a város egyik látványossága – főleg tavasszal, amikor elborítják a falat a színpompás, lila virágok.

A ház egyik régi lakója, Antal Imre, aki 1984-ben költözött ide, úgy emlékszik, a fát még a kilencvenes években ültették el. Az akác nem különösebben igényes növény, hiszen igazából senki sem gondozza, locsolja, mégis nagyon gyorsan nő. Akinek tetszik, igyekszik egy-egy ágát elvezetni az erkélye felé madzaggal – így tettek Antalék is.

„Söpörni kell a szirmokat virágzás idején, ezt azonban nem bánjuk: széppé, hangulatossá teszi az erkélyt, ráadásul nagyszerű illatot áraszt, amit ilyenkor az egész lakásban érezni lehet” – mondta a férfi a lapnak.

A nagyra nőtt lilaakácot mindenki szereti a házban; össze is fogtak érte a lakók, amikor öt éve egy homlokzatfelújítás alkalmával ki akarták vágni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top