Otthon

Százezreket spórol a rezsin ez a férfi, aki egy miniházra cserélte a családi házát

Miniházban lakni nemcsak menő, de még költséghatékony is!

Chris March március végén döntött úgy, hogy felmondja albérletét, és egy miniházba költözik az erdő szélére. A 36 éves brit férfi azelőtt egy két hálószobás családi házat bérelt 650 fontért havonta, amihez hozzájött még 100 fontnyi rezsi és 160 font adó. 

Így havonta nagyjából 900 fontot (330 ezer forint) költött csak a lakhatására. Aztán gondolt egyet, és változtatásra adta a fejét: azelőtt kivitelezőként dolgozott, így a spórolt pénzéből épített magának egy fenntartható miniházat. Igaz, hogy ez az otthon csak 16 négyzetméteres, de Chrisnek nincs is ennél többre szüksége: még így is két szinten él, tágas konyhával és fürdőszobával. 

A rezsiköltségei pedig sokszorosan lecsökkentek: mivel a vizet esővízből gyűjti össze, most csak az elektromosságért fizet, 15 fontot (5000 forint) havonta. A férfi jelenleg azon dolgozik, hogy további miniházakat építsen, amiket 50 ezer fontos áron tervez majd értékesíteni.

storytender

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top