nlc.hu
Otthon

97 kutyát akartak leadni a vasi állatvédőknél

97 kutyát akartak leadni a vasi állatvédőknél

A vasi egyesület már a szárítógépet sem kapcsolja be a megnövekedett rezsi miatt.

Nagy bajban az állatvédők: miközben egyre több állat kerül utcára, sorra zárnak be a menhelyek. Ráadásul az adományozó is egyre kevesebb – számolt be a nyomasztó helyzetről az RTL Híradója.

Kutya.

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

Mint a Híradó riportjából kiderült, a vasi telepen jelenleg 50 kutya és harminc macska él, de vannak kecskéik, nyulaik és csincsillájuk is. Noha az elmúlt időben több állatmenhely is megszűnt a megnőtt rezsiköltségek miatt, a vasi szervezet egyelőre tartja magát, viszont nekik is kényszermegoldásokhoz kell folyamodniuk, hogy spórolni tudjanak. Nem használják például az egyesület autóját, mivel azzal már nem tudnak olcsóbban tankolni és a korábban adományként kapott szárítógépet sem kapcsolják be.

Legutóbb a pápai állatbefogadó szervezet zárta be kapuit, de az idő előrehaladtával és az árak emelkedésével egyre több helyen válik tarthatatlanná a helyzet. Ráadásul, miközben egyre több állatot akarnak leadni gazdáik – feltehetően szintén az eltartásukkal járó anyagi terhek miatt – csökken a szervezetekhez beérkező adományok mennyisége is. Két hét alatt a vasi telepet 97 esetben keresték meg gazdák azzal, hogy otthagynák korábbi házi kedvencüket. Őket nem tudták befogadni, helyette a szervezet önkénteseket és adományozókat keres.

Az nlc már augusztusban beszámolt arról, hogy több állatmenhely is segélykiáltást tett közzé a Facebookon a rezsi emelkedése nyomán kialakult helyzet miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top