Otthon

Alig van már Budapesten 20 millió forint alatti garzonlakás

Speciális szerepet játszanak a garzonlakások, azaz a 40 négyzetméter alatti ingatlanok a lakáspiacon.

A garzonlakásoknak a kis alapterület miatt relatíve alacsony a vételáruk, ezért is nagyon keresettek, de emiatt az átlagos négyzetméterárak ebben a szegmensben a legmagasabbak.

garzon, budapest

Elszálltak a garzon árak Fotó: iStock

Fővárosi végletek

Az ingatlan.com elemzése szerint idén május végén Budapesten kevés olyan városrész volt, ahol átlagosan 20 millió forint alatt kínáltak garzonokat: a XXIII. kerületben, Soroksáron 15,2 millió, a XIX. kerületi Wekerletelepen 18 millió, a IV. kerületi Megyeren 18,6 millió, a XX. kerületi Pesterzsébeten pedig 18,9 millió a garzonok átlagára. A XVII. kerületi Rákoskeresztúron és a XXII. kerületben Budafokon pedig 19,9 millió forintért kerestek vevőt. Ezeknél a négyzetméterár 500-600 ezer forintot tett ki, ami éves szinten – városrésztől függően – 10-40 százalékos áremelkedés tavalyhoz képest. A legdrágább garzonlakások Budapesten belül a Gellérthegyen, a XI. kerületi Madárhegyen és az V. kerület legnépszerűbb részein találhatóak, ezekért 42-52 millió forintot kérnek, az átlagos négyzetméteráruk pedig 1,2-1,4 millió forintra rúgott. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top