Otthon

DIY: hokedliből mesés éjjeliszekrény

Sokan vannak, akik inkább megválnak megunt, régi bútoraiktól, de a hobbi bútorfestők, barkácsolók tábora egyre inkább növekszik.

Sokakat az újrahasznosítás, újrahasználat lehetősége vagy családi emlékek megőrzése hajt, mások az alkotás öröme miatt csinálják. Marcali-Kiss Rita évek óta szeret alkotni, horgolással, kötéssel, hímzéssel kezdett, majd, miután kisebb házba költöztek, jöttek a bútorok is – írja A napfény illata bloggere.

Rengeteget olvasott, tanult, és belépett különböző bútorfestő csoportokba is, ahol sok segítséget kapott. Rita találkozott nagyon rossz állapotú darabokkal is, mindegyiknél tanult valami új megoldást, technikát. Bloggerünknek megmutatta, hogyan készített egy hokedliből éjjeliszekrényt.

Először leszedte a tetejét, eltávolította róla a festéket, majd simára csiszolta. Ezután fiókkal és új tetővel dobta fel a bútort, sőt lefestette tejfestékkel, és csipkemintával díszítette.

Nézegess még több képet Rita bútorátalakítós munkáiról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top