nlc.hu
Otthon

Tejfölös dobozból pöttyös kaspó

Filléres ötlet növénybarátoknak: tejfölös dobozból helyes kaspót csináltunk

Nézd meg galériánkban a kaspóként újjászületett tejfölös dobozokat!
Tejfölös dobozból kaspó

Felszisszenhetünk a virágboltok, kertészetek kaspóinak árait látva. Imre Anikó otthoni kreatív alkotójának kaspóit hoztuk el, amiket nagyobb, műanyag tejfölös vödrökből készít – az újrahasznosítás jegyében.

Legközelebb ne dobjuk ki a fél literes tejfölös vödröket. Mossuk ki alaposan, és tegyük el őket. Szerezzünk be akrilfestéket a tejfölös vödör lefestéséhez, és filctollat a díszítéséhez. Sok dolgunk nem lesz vele, és az újrahasznosított vödröcskéknek nem kell szégyenkezniük a kerámiák mellett sem.

Hasznos tippek a tejfölös vödörből készített kaspóhoz:

  • Gondoljuk át, milyen színű kaspókat és mintákat szeretnénk, és egy pár ezer forintos vásárlással szerezzük be az akrilfestéket és a filcet.
  • A műanyag vödör tetején a kiugró, lépcsőzetes részt körben vágjuk le egy szikével (ennek híján egy nagy ollóval). Ez könnyű lesz, a szikét egyszerűen csak tartsuk a vödör pereméhez, így egyenletesen tudjuk körbevágni.
  • Díszítésként vághatunk bele hullámot is, láthatod a galériában szereplő képeken.
  • A vödröt akrilfestékkel három rétegben fessük le, így már nem fognak látszódni rajta  a feliratok.
  • Ha terrakotta színt használunk a vödör alapszínének, kreámiakaspó benyomását kelthetjük.
  • Krétafilccel vagy lakkfilccel rajzoljunk rá kisebb vagy ducibb pöttyöket, és kész is van a csinos, pöttyös kaspónk.
  • Krétafilcből kapható lemosható és tartós is. Ahogy egy gyártó írja: „a maradandó tinta ellenáll többszöri mosásnak is, a részben tartós tinta pedig eltávolítható vízzel, ezáltal hasznos lehet ideiglenes jelölésekre.”
  • Gyűjtsünk kint kavicsot, és a kaspó alján eloszlatva képezzünk egy néhány centiméter magas réteget. Erre tegyük a virágcserepet, ne közvetlenül a kaspó aljára, így nem fog vízben állni a virágföld.

Kattints a galériára, nézd meg a tejfölöss dobozból alkotott kaspókat:

Tejfölös dobozból kaspó
Megnézem
Összes kép (6)

A tejföl pedig végre olcsóbb!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top