Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Otthon

Legyek millió szálltak meg orosz falvakat – videó

Vödrökbe seprik a döglött legyeket a padlóról.

Több falut megszálltak a legyek az oroszországi Urál-régióban, a rovarok millió felhőként repdesnek a településeken.

Egy Lazarevben élő nő azt mondta, a legyek miatt már teregetni, ablakot nyitni sem lehet. Egy tévériportban azt mutatták, ahogy egy másik helybéli a döglött legyeket felsepri a padlóról. A férfi egy-két naponta összesöpör fél- vagy egy egész vödörnyi legyet a házában.

Az ott lakók szerint kibírhatatlan állapotok uralkodnak a legyek miatt, kénytelenek rovarirtóval védekezni, így viszont a vegyszeres levegőt lélegzik be. Volt, aki horrorfilmbe illőnek nevezte a legyek invázióját, mások az egészségügyi veszélyektől tartanak.

A probléma annyira elhatalmasodott, hogy a hatóságok vizsgálják, miért lett hirtelen ennyi légy. Vannak, akik egy helyi gazdára gyanakodnak, a férfi ugyanis több tonna csirketrágyát szórt szét illegálisan a földjein. Ebbe petéztek le a legyek.

A földműves szerint nem ő a hibás, hanem az időjárás, és a csirketrágya még mindig jobb, mint ha vegyszereket használt volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top