Otthon

Együtt oltja a tüzet apa és lánya

Igazi szuperhősök.

Nem sok apa van, aki arra kérné a lányát, hogy menjen be egy lángoló épületbe, de Mark Andrews tűzoltóparancsnok pontosan ezt szokta kérni lányától, a 20 éves Shannontól.

Az angliai Whitchurchben élő Shannon már kicsi korától imádott apja tűzoltóruhájába beöltözni, és 18 éves korában úgy döntött, hogy ő is tűzoltó szeretne lenni.

Apa és lánya remekül dolgoznak együtt. „Emlékszem egy esetre, nem sokkal Shannon kiképzése után, amikor a lányom találkozott egy anyával és az eszméletlen gyerekével. A nő épp a mentőket hívta, de Shannon ott volt, és azonnal riasztott minket, mert közel volt a tűzoltóság. Fogtunk egy palack oxigént és mentünk. Lélegeztettük, amíg a mentők megérkeztek” – meséli az apa.

Channon és Mark Andrews. Fotó: BBC Hereford/Worchester/Facebook.

Shannon elhatározása egyébként az édesapját is meglepte, de nagyon örül, hogy a lánya helytáll a munkában, pedig nem az a kifejezett tűzoltó alkat.

Amikor elmondom valakinek, hogy mit csinálok – mondja Shannon –, sokan hitetlenkedve néznek rám. Fiatal vagyok, nem tűnök valami erősnek, őszinte leszek, nem nézek ki tipikus tűzoltónak, de igazából minden a technikán múlik.

Édesapja, Mark annak is örül, hogy végre valakivel a családból beszélhet az élményeiről.

Jó, hogy megoszthatom az élményeimet, mert néha, ha egy tűzeset után hazamész a családodhoz, nem biztos, hogy át tudják érezni, min mentél keresztül, de Shannon pontosan azt éli meg, amit én tapasztaltam az ő korában, és a közös élmények miatt a köztünk lévő kapocs is még erősebb lett.

(Story Trender)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top