nlc.hu
Otthon

Macska kapcsolta be a tűzhelyet, leégett a ház

Macska kapcsolta be az elektromos tűzhelyet, leégett a ház

A nemzetközi macskanap alkalmából a katasztrófavédők tíz pontban foglalták össze, milyen terrorista állatok a macskák, ők mégis imádják őket.
A macska okozta tűz

A nemzetközi macskanap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy idén eddig 67 macskát hoztak ki onnan, ahová beesett, 50-et húztak ki onnan, ahová beszorult és 36-ot szabadítottak ki onnan, ahonnan egyedül nem volt hajlandó távozni. Egy állat pedig tüzet okozott Győr-Moson-Sopron megyében azzal, hogy bekapcsolta az elektromos tűzhelyet, emiatt kigyulladt egy serpenyőnyi zsír, majd maga a ház is. Ezt simán kinézzük egy macskából, hiszen idén már egy erőműben is képes volt zárlatot okozni.

A legdurvább arc macskával eddig Budapesten találkoztak. Az állat bement egy idegen lakásba, majd sakkban tartotta a lakókat, akik a fürdőszobába menekültek előle, és onnan hívták a tűzoltókat, ugyanis nem merték megfogni. A tűzoltók szerint fontos tanulság, hogy a macska oda is befér, ahová nem, és akárhányszor is mentik meg, sosem fárasztja magát hálálkodással. Mindezek ellenére a tűzoltók mégis nagyon szeretik a macskákat, mert ők ennyire rettenthetetlenek.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top