Otthon

A karórádon több baktérium lehet, mint a vécéülőkén

Sokkoló eredményre jutottak egy brit kutatás során. Ezek után biztosan te is másképp viszonyulsz majd a karórádhoz.

Egy kutatás megállapította, hogy a karórákon átlagosan háromszor annyi baktérium van, mint a vécéülőkén. A sokkoló eredménynek az az oka, hogy a vécé tisztaságára tudatosan ügyelünk, és gyakran fertőtlenítjük, a karóránkat viszont egyáltalán nem jut eszünkbe megtisztítani.

A kutatást a Tic Watches végezte, munkatársai 10 különböző típusú órán végeztek baktériumvizsgálatot. A legszennyezettebbek a fitneszórák voltak, nyilván, mert edzés közben is hordjuk őket, rengeteg baktérium volt rajtuk, nyolcszor több, mint egy vécéülőkén.

Egy kérdőívből az is kiderült, hogy a britek 24 százaléka soha nem tisztítja meg az óráját, további 20 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy csupán félévente foglalkozik az órája tisztaságával. Daniel Richmond, a Tic Watches ügyvezető igazgatója arra figyelmeztet, hogy legalább havonta egyszer tisztítanunk kellene a karórát, hogy ne szaporodjanak el rajta a baktériumok.

Az adatokat látva érdemes megfogadni a tanácsát!

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top