Otthon

Kiderült, ki dobálta szét a fecskefiókákat Túrkeve főterén

A rendőrség lezárta a vizsgálatot.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, június 29-én 12 molnárfecske-fiókát szórt szét valaki Túrkeve főterén. A fiókák közül hat maradt életben, a Természetvédelmi Őrszolgálat vette őket gondozásba, majd néhány napos táplálás és megfigyelés után olyan molnárfecskefészkekbe adoptálta őket, ahol hasonló korú fiókák voltak. Az őrszolgálat állatkínzás és természetkárosítás miatt  feljelentést tett a rendőrségen.

 A Mezőtúri Rendőrkapitányság a feljelentést követően nyomozást indított az ügyben. A rendőrök adatokat gyűjtöttek, és megállapították, hogy egy debreceni lakos megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével – írja a Police.hu.

molnárfecske fiókák

Hat fióka maradt életben (Fotó: Facebook/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság)

Az 56 éves férfi kihallgatásán elmondta, hogy egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakaira, teraszajtójára. A redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette, abból a molnárfecske-fiókák kiestek, amelyeket lesöpört az erkélyről.

Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére a napokban megküldte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top