nlc.hu
Otthon
Fordulat a budapesti lakáspiacon

Fordulat a budapesti lakáspiacon

Egyre kevesebb új lakás talált gazdára.

Az idei első fél évben kevesebb mint háromezer új lakás talált gazdára Budapesten. Ez negyedével kevesebb, mint egy évvel korábban, és bár a pillanatnyi visszaesés még kiegyenlítődhet, az már biztosnak látszik, hogy véget ért az elmúlt évek dinamikus növekedése – olvasható a pénteki Magyar Hírlapban.

Az OTP legfrissebb budapesti újlakás-értéktérképe szerint jelenleg még 7200, különböző megvalósulási fázisban lévő új lakásból lehet válogatni – írja az újság. A legtöbb, 1500 lakás a XIII. kerületben, míg 1300 lakás a XI. kerületben érhető el. A másik véglet a XXIII. kerület, ahol mindössze egy tucat új lakás vár vevőre.

Az idei, nagyjából 12 ezer 700 átadás csúcsot dönthet, jövőre viszont már a felére eshet vissza az újlakás-átadások száma. Az építési költségek megugrása, illetve a 2020-tól ismét 27 százalékos újlakás-áfa miatt további árnövekedésre kell számítani a piacon. 2021-es átadással jelenleg nagyjából 880 ezer forintos átlagos négyzetméteráron lehet bevezetőárú lakást venni Budapesten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top