Otthon

4 dolog, amitől káosz van a nappaliban

Ha a nappaliban rendetlenség van, akkor stresszes lesz az esti pihenés.

A rendetlenség nem feltétlenül jelenti azt, ami egy kamasz szobájában van, hogy csak ösvényeken lehet közlekedni a ruha- és tányérhalmok között. Elég már csak annyi is a diszkomfortérzéshez a nappaliban, ha túl sok a kacat a könyvespolcon, amit épp csak a szemünk sarkából látunk.

A nappali mint a lakás központi, közösségi tere, különös figyelmet kell hogy kapjon, ha jól szeretnénk érezni magunkat a saját otthonunkban. Nem kell ehhez hatalmas erőfeszítést tenni, nem kell órákig pakolni mindennap, csak néhány stratégiailag fontos pontot érdemes rendben tartani, hogy stresszmentes legyen a pihenés a nappaliban.

Szanaszét tekergő kábelek

Nézed a tévét, és ott figyel körülötte az ezernyi kábel, mert ez a modern technika már csak ilyen, nemcsak bedugjuk a tévét a konnektorba, hanem kell hozzá még csatlakoztatni az internetet, médiaboxot, ki tudja, még milyen kütyüt. Ez pedig sok kábellel jár, a sok kábel pedig a rendetlenség érzetét kelti. Vegyél kábelrendezőket, vagy faragj magadnak dobozt, amibe elrejtheted mindet, akármilyen kreatív megoldás jó, csak tűnjenek el szem elől.

nappali rendetlenség stressz

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Lapos párnák

Apróságnak tűnik, de fontos a nappali rendezettsége szempontjából, hogy a kanapé párnái milyen állapotban vannak. Ha hazaérsz, három másodpercedbe kerül, hogy alaposan felrázd a párnákat, hadd pöffeszkedjenek teljes pompájukban, máris jobb érzés lesz leülni a kanapéra. Ha pedig már azért laposak, mert a töltőanyag kevés bennük, ne sajnáld kicserélni a belső párnákat.

Tárgyak mindenhol

Távirányítók, gyertyák, illatos bambuszrudak… ezernyi olyan tárgy van a nappaliban, amitől úgy érezheted, hogy a káosz közepén kell ülnöd. A legjobb megoldás erre az, ha beszerzel pár kosarat, dobozt, amibe egy mozdulattal besöpörheted a cuccokat, hogy ne legyenek szem előtt. Amit pedig nem használsz mindennap, annak keress helyet zárt ajtók mögött valamelyik szekrényben.

Túl sok csecsebecse

A tavalyi nyaralásról a kagylóhéj ott terpeszkedik a polcon, mellette a kis Buddha-szobor, amit még akkor kaptál, amikor nagyon szerelmesek voltatok. Ezekből a csecsebecsékből sosem elég, kellemes emlékek, de ha mindig ott vannak az orrod előtt, akkor csak a rendetlenséget észleled belőlük. Inkább tedd el, rendszerezd őket, akár még saját szekrényt is kaphatnak, csak ne piszkálják az életteredet mindennap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top