Otthon

A műanyagmentes július után itt az újabb kihívás augusztusra

Ebben a hónapban is elindult egy fontos kezdeményezés a klímaváltozás ellen.

A műanyagmentes július nevű kihívás arról szólt, hogy felejtsük el az egyszer használatos műanyagokat, válasszunk tartós csomagolóanyagokat, mert a sok plasztikkal kinyírjuk a bolygót és magunkat.

Most itt egy másik fontos környezetbarát kezdeményezés: autómentes augusztust hirdetett a Magyar Kerékpárosklub. A kihívás lényege, hogy próbáld meg, milyen autó nélkül közlekedni.

„Nincsenek elvárások, a legrövidebb út kiváltása is sokat számít!”

– írják a Facebookon közzétett felhívásban.

A kerékpárosklub néhány tippet is megosztott, hogyan lehet kiváltani az autózást. Természetesen a legegyszerűbb biciklivel, ha messzebbre utazol, ülj vonatra, használd a tömegközlekedést.

Amellett, hogy csökkented a károsanyag-kibocsátást, a bringán mozogsz, tömegközlekedéssel utazva pedig dolgozni, olvasni vagy pihenni is tudsz menet közben. Arról nem is beszélve, hogy nem kell dugóban állni és parkolóhelyet keresni.

A kihívás fontos része, hogy az autó helyett használt megoldásokat osszátok meg másokkal is az #automentesaugusztus hashtaggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top