Otthon

Bűz, mocsok és csótányok egy miskolci panelban

A szomszédok szerint egy ott lakó férfi mindennek az oka.

Elviselhetetlen bűz, mocsok és rovarok keserítik meg a lakók életét egy tízemeletes panelházban Miskolcon. Az ott élők azt mondják, mindennek egy nyolcadik emeleten lakó férfi az oka.

A szomszédok szerint a férfi soha nem takarít, állandóan részeg, és a lakásába idegeneket enged be, akik zajonganak. A lakók mindent fotókkal dokumentálnak, hogy legyen bizonyítékuk a hivatalok és a rendőrség előtt – számolt be az RTL Híradója.

A férfinak élete végéig használati joga van a lakásra, a tulajdonos is tehetetlennek érzi magát, mivel a férfit nem rakhatja ki erővel. Szerinte a férfi mentálisan és fizikálisan is leépül, és mivel nem hajlandó kezeltetni magát, ennek a lakóközösség látja a kárát.

A tisztiorvosi szolgálat májusban határozatban kötelezte a lakót a takarításra, de mivel a helyzet nem változott, végrehajtást kezdeményeztek az adóhivatalnál. Azt viszont nem részletezték, ez mit jelent pontosan. Emellett a gyámhivatalnál is eljárás indult, hogy a férfit gyámság alá helyezzék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top