Otthon

Inkább ne akarj közlekedni Budapest belvárosában a hosszú hétvégén!

Ha mégis akarnál, soroljuk, milyen változásokra, forgalomkorlátozásokra készülj...

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

Pénteken 0 órától jövő szerda reggel 6 óráig lezárják

 • az Öntőház utcát.
 • a Lánchíd utcát,
 • az Ybl Miklós teret,
 • az Apród utcát,
 • a Fátyol utcát,
 • a Fogas utcát,
 • a Várkert rakpartot,
 • az Attila utat a Döbrentei tértől az Apród utcáig,
 • az Apród utcát,
 • a Döbrentei utcát,
 • a Clark Ádám teret.

 Szombaton 0 órától jövő szerda délig lezárják

 • az Erzsébet híd északi járdáját a gyalogosforgalom elől, illetve a buszsávot.   

Vasárnap hajnali fél 5-től jövő szerda délig lezárják a Lánchíd északi járdáját a gyalogosforgalom elől.

Péntek este 10 órától jövő szerda reggel 6 óráig zárják le

 • a Clark Ádám teret,
 • az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig,
 • az Alagutat,
 • a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig
 • s a Ponty utcát a Fő utcától a Kapucinus utcáig.

Augusztus 20-án, kedd reggel 7 órától szerda reggel 6 óráig lezárják

 • a Budai alsó rakpartot a Bertalan Lajos utcától az Üstökös utcáig,
 • valamint a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Margit híd északi felhajtóig.

Szintén kedd délután 5 órától este 11 óráig lezárják a Lánchidat a gyalogosforgalom elől, továbbá este 6 órától este 11 óráig az Erzsébet hidat a gyalogosforgalom elől.

A Szent Jobb körmenet miatt augusztus 20-án, kedden lezárják a forgalom elől

 • 14:00-tól 20:00-ig a Szent István-bazilika oldalán található szervizutakat,
 • a Szent István teret,
 • a Hercegprímás utcát az Arany János utca és a József Attila utca között,
 • a Sas utcát az Arany János utca és a József Attila utca között,
 • a Bajcsy-Zsilinszky út Deák Ferenc tér irányú útpályájának szélső forgalmi sávját az Arany János utca és a József Attila utca között.
 • 14:00-tól 23:00-ig a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi István tér között, valamint a Széchenyi István teret.
 • 17:00-tól 20:00-ig a körmenet útvonalát: Szent István tér–Zrínyi utca–Október 6. utca–József Attila utca–Széchenyi tér–Akadémia utca–Arany János utca–Sas utca–Szent István tér. A lezárt útszakaszokat a menet elhaladásával folyamatosan visszaadják a forgalomnak.

Mindemellett kedd este 7 órától este fél 11-ig lezárhatják a Margit híd – Szent István körút – Bajcsy Zsilinszky út – Károly körút – Múzeum körút – Szabadság híd – Szent Gellért tér – Kelenhegyi út, Szirtes utca – Sánc utca – BAH-csomópont – Alkotás útja – Széll Kálmán tér – Margit körút – Tölgyfa utca – Margit híd által határolt területeket. Továbbá a Szent Gellért felső rakpart – Döbrentei tér – Hegyalja út – Sánc utca – Szirtes utca – Kelenhegyi út – Kemenes utca – Bartók Béla út – Szent Gellért tér által határolt területeket.

Az érintett területeken péntektől több helyen megállási tilalom is életbe lép.

augusztus 20 tűzijáték budapest

(iStock)

Tömegközlekedés

Augusztus 16-án, pénteken 22:00-tól augusztus 21-e, szerda 6:00-ig

 • a 16-os buszcsalád járatai csak Budán járnak: a 16-os a Széll Kálmán tér és a Dózsa György tér, a 16A pedig a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között.
 • A 16B busz nem közlekedik. A budai Várban rendezett Mesterségek Ünnepe programjai közösségi közlekedéssel tehát a Széll Kálmán tér felől sűrítve induló 16A vagy 16-os  buszjárattal, valamint a Dózsa György térről a 16-os autóbusszal érhetők el.
 • a 105-ös busz és a 990-es busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a Hild tér/József nádor tér megállót nem érint. A 105-ös és a 990-es buszra a Deák Ferenc téren a 9-es busz megállóhelyén, ezt követően pedig az 5-ös buszjárat érintett megállóiban lehet felszállni.

Augusztus 17-én, szombaton, 18-án, vasárnap, 19-én, hétfőn és 20-án, kedden egész nap a Várkert rakpart és környéke lezárása – valamint a Margit körúton zajló vágányfelújítási munkák – miatt változik a budai fonódó hálózaton közlekedő villamosok forgalmi rendje:

 • A 19-es villamos két szakaszon közlekedik: a Bécsi út / Vörösvári út felől a Batthyány térig, Kelenföld vasútállomás felől pedig – a Rudas Gyógyfürdő megállóhelytől az 56A villamos vonalán – a Széll Kálmán térig.
 • A 41-es és a 61-es villamos összevont útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Hűvösvölgy között jár, 41-61 jelzéssel, Hűvösvölgy és a körtér között a 61-es, a körtér és Kamaraerdő között a 41-es megállóinak érintésével. A 41-es villamos Móricz Zsigmond körtér és Rudas Gyógyfürdő, illetve Batthyány tér és Bécsi út / Vörösvári út közötti szakaszán a 19-es villamossal utazhatnak.
 • Az Észak-Buda felől érkezők, vagy arra utazók közlekedését segíti, hogy a 109-es autóbusz útvonalát meghosszabbítják a Déli pályaudvarig.

Augusztus 19-én, hétfőn 12:00 órától 20-án, kedden 18 óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

Augusztus 20-án az M1-es, az M2-es és az M4-es metrón kívül érdemes igénybe venni az M3-as metrót is, amely ezen a napon Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik.

A 2-es villamos továbbra is rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár, 9:00 és 10:00 között azonban csak a Közvágóhíd és a Boráros tér között visz utasokat.

A 15-ös és a 115-ös busz a Kiskörúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, a Kálvin tér és a Nagykörút között a 9-es busz útvonalán.

A D12-es hajó csak 11:00 és 19:00 között jár.

A belvárost érintő jelentős korlátozások miatt a BKK a megszokottnál sűrűbben közlekedő metrók igénybevételét ajánlja.

A 4-es és a 6-os villamos 19:50-től a Corvin-negyed és az Oktogon között közlekedik, az újbudai végállomások és a Pál utca (Corvin-negyed), valamint a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Az 5-ös és a 8E buszjárat 19:50-től két szakaszon közlekedik: pesti végállomása felől a Ferenciek tere M, budai végállomása felől pedig a Déli pályaudvar M megállóhelyig visz utasokat. A Déli pályaudvarnál a Krisztina körúti kijárat mellett lehet felszállni a buszokra.

A 7-es és a 133E buszjárat 19:50-től az Erzsébet híd helyett a Kiskörúton és a Szabadság hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Szent Gellért tér és a Rákóczi út közötti megállóit. A buszok módosított útvonalukon nem állnak meg a Kálvin téren, ezért aki az M3-as metróra szeretne átszállni, annak célszerű az Astoria M megállónál leszállni, és valamely Buda irányú busszal a Ferenciek teréig utazni.

A 9-es busz 19:50-től a Margit híd helyett a Váci út–Árpád híd útvonalon közlekedik. A Váci úton az éjszakaibusz-megállókban, az Árpád híd pesti és budai hídfőjénél pedig a 34-es busz megállóiban lehet felszállni rá.

A 11-es és a 39-es busz 19:30-tól a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.

A 19-es villamos 19:00 után Kelenföld felől továbbra is a Széll Kálmán térig, a Bécsi út / Vörösvári út felől azonban csak Szent Lukács Gyógyfürdőig visz utasokat.

A 26-os busz 19:50-től rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között jár.

A 91-es buszcsalád járatai 19:50-től a Nyugati pályaudvar M helyett a Széll Kálmán térig közlekednek.

A 105-ös busz 19:50-től két szakaszon jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M, az Apor Vilmos tértől a Déli pályaudvar M megállóhelyig. A Déli pályaudvarnál a 105-ös buszra a Krisztina körúti kijáratnál lehet felszállni.

A 109-es busz 19:30-tól Óbuda felől csak a Margit híd, budai hídfőig visz utasokat.

A 110-es és a 112-es busz 19:50-től két szakaszon jár: Pesten a Bosnyák tér és a Ferenciek tere M között, Budán pedig a Thomán István utca és – a BAH-csomóponttól a Villányi úton keresztül – a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik.

A 178-as busz 19:50-től csak Budán jár, a Naphegy tér és a Déli pályaudvar között utazhatnak vele. A Déli pályaudvarnál a buszra a Krisztina körúti kijáratnál lehet felszállni.

A 990-es busz szerdára virradóra a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

A tűzijáték után, a kényelmesebb hazautazás érdekében az utazási igényekhez igazodva, a megszokottnál sűrűbben követik majd egymást a járművek mind a négy metróvonalon, több, a belvárosból induló villamos- és buszvonalon, valamint a H5-ös és H7-es HÉV vonalán.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Kallos Bea 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

 1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
 2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
 3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
 4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése