Otthon

Menő képek: madáretetőhöz tett kamerát, hogy megismerje vadon élő szomszédjait

A nőt is meglepte új lakóhelyén az állatvilág sokszínűsége.

Lisa, aki Ostdrossel néven vált ismertté, 2012-ben költözött Németországból Michiganbe. Örömmel fedezte fel, hogy hátsó udvarára számos madár és más vadállat is betéved, új szomszédjai egészen elvarázsolták. Ezért is határozott úgy, hogy megörökíti ezeket a látogatásokat, illetve szerette volna Németországban maradt családjával is megosztani élményeit.

„Olyan sokszínűséggel és változatossággal találkoztam, ami különbözik attól, amelyet megszoktam a városi életben” – mondta Ostdrossel a The Dodónak.

Ostdrossel kihelyezett egy madáretetőt, és azzal együtt egy kamerát is, hogy az állatokat nem zavarva készíthessen róluk felvételeket. Minden este átnézte fényképeit és videóit, és lenyűgözte az otthonát körülvevő állatok egyedisége.

A madáretetőhöz azonban nemcsak kétlábúak érkeztek, hanem mókus, oposszum és borz is tiszteletét tette már Ostdrosselnél.

A nő meg szerette volna mutatni kedvenc felvételét másokkal is, így a közösségi oldalain is megosztotta különleges fotóit. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy felkapják képeit, az Instagramon például több mint 22 ezer követője van már.

„Az egész hobbi a madarakkal segített nekem, hogy jobban megértsem a természetre gyakorolt ​​hatásainkat, és arra késztetett, hogy tegyek is annak megóvása érdekében” – mondta Ostdrossel.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top