Otthon

Nagy bajban a felcsúti macskás nők

Szabályozták, hány házikedvencet tarthatnak a felcsútiak. Két kutyánál vagy három macskánál többet még az sem tarthat, aki nem társasházban él.

A felcsúti önkormányzat még szeptember 17-én készítette el azt a szabályozástervezetet, mely arról szól, hogy a település lakói hány háziállatot tarthatnak otthonukban – tudta meg az mfor.hu.

Az előterjesztés szerint két- vagy többlakásos épületben lakásonként egy, legfeljebb 15 kilogramm súlyú, máshol pedig legfeljebb két, 15 kilogrammnál könnyebb, vagy egy 15 kilós kutya tartható. Macskából a több lakásos épületekben élők legfeljebb kettőt, egyéb ingatlanon pedig hármat tarthatnak.

macska

(iStock)

Szabályozták azt is, hogy a kutyát kizárólag pórázon lehet sétáltatni, játszótérre és temetőbe pedig tilos bevinni. A sétáltatáson kívül az eb kizárólag zárt helyiségben vagy kertben tartható. Ha azonban az udvar közös tulajdonban van, kutyát ott csak az összes lakó beleegyezésével lehet tartani.

Ha valaki a fent megjelöltnél több háziállatot tart, az már tenyészetnek számít. Többlakásos ingatlanban azonban tilos tenyészetet üzemeltetni, ha pedig valaki önálló ingatlanban folytatná ezt a tevékenységet, a szomszédai írásos beleegyezésére is szüksége lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top