Otthon

Gitáralakú szálloda nyílt Floridában

A rendhagyó külsejű üvegpalotában szálloda és kaszinó is üzemel majd Hollywoodban, ami a dúsgazdag indián törzs, a Hard Rock Café-láncot is birtokló szeminol indiánok tulajdona.

A Seminol Hard Rock Hotel & Casino csütörtökön felavatott extravagáns, kék hollywoodi üvegpalotájában 1200 szállodai szoba, egy egész szintet elfoglaló, 7000 férőhelyes szerencsejáték-barlang és több mint 3000 játékautomata várja a vendégeket. A hatalmas beruházásra az üzletelő indiánok Miamitól 30 kilométerre összesen 1,5 milliárd dollárt költöttek – írja az MTI.

A világ első gitár formájú szállodája

Hollywood, 2019. október 24. – MTI/EPA/Cristobal Herrera

„Az itt keresett dollárokból egy kissé megkönnyítjük a törzsünkhöz tartozó emberek életét, ha például egészségügyi problémákkal küszködnek, vagy autót akarnak vásárolni” – árulta el Marcellus Osceola, a floridai szeminolok tanácsának elnöke. A szeminol volt az első indián törzs, amely 1979-ben egy bingóterem nyitásával befektetett a szerencsejáték-iparba, mára nem véletlenül a szeminol lett az egyik üzletileg legsikeresebb őslakos törzs. A rezervátumokban élő szeminolok 2006-ban 965 millió dollárért megszerezték a világot behálózó Hard Rock Cafe üzletláncot, amelyet az akkori gazdasági válság ellenére sikeresen működtettek. Pontos adatok nincsenek, de a becslések szerint a szeminol törzs minden tagja születésétől kezdve évi 128 ezer dollárt kap, vagyis nyolcévesen már milliomosok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top