Otthon

Olcsó trükkökkel olyan otthonod lehet, mint Sandra Bullocknak

Nem kellenek súlyos milliók ahhoz, hogy otthonodat olyanná varázsold, mint amilyen a hollywoodi hírességeké. Sandra Bullock éppen eladó nyaralójából rengeteg ötletet meríthetsz, amiknek az olcsó megvalósításában segítünk.

Féláron eladó Sandra Bullock nyaralója. Noha a vételárat 3,3 millió dollárra (kb. 1  milliárd forint) csökkentették, valószínűleg a ötös lottó főnyereménye kellene ahhoz, hogy ennyiért egy amerikai álomotthonhoz jussunk. Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő nyaralója mégis érdekes lehet, hiszen egy csomó olyan megoldás látható benne, amit olcsóbb kivitelezésben a saját otthonunkban is megvalósíthatunk.

Sandra Bullock tengerparti nyaralója (Fotó: IMP Features/Profimedia)

Sandra Bullock tengerparti nyaralója (Fotó: IMP Features/Profimedia)

Kilátás az Atlanti-óceánra

Bullock eredetileg 6,5 millió dollárért kezdte el árulni tavaly márciusban a Georgia állambeli Tybee szigeten épült nyaralóját. Az 1,2 hektáros óriástelken egy vendégház is van, valamint medence, kosárlabdapálya és edzőterem. Az ingatlant gyönyörűen parkosított kert, sövények és magas pálmafák veszik körül. A telekhez tartozik még egy privát bejáratú strand, az Atlanti-óceánra nyíló kilátással. Sajnos utóbbi az, amit nehéz lenne a saját otthonodnál kivitelezni, hacsak nem éred be az óceáni helyett a balatoni kilátással. A nyaralóban van három hálószoba, egy óriási belmagasságú, tágas nappali, egy amerikai konyha, két fürdőszoba és egy toalett, míg a vendégházban egy szoba pingpongasztallal és egyéb szórakoztató játékkal. A belső terek alkalmazkodnak a trópusi környezethez.

Fotó: IMP Features/Profimedia

Fotó: IMP Features/Profimedia

Több stílus keveredik

A színésznő nyaralója legalább annyira sokszínű, mint ő maga. A belső terekben többféle stílus keveredik, a nomád, az egzotikus és egy kicsit a minimalista is beköszön. A falak mindenhol fehérek, a szobák világosak, tágasságuk miatt szellős érzetet keltenek. 

A bútorokra is a fehér szín jellemző. A nappaliban fehér szövet borítja a kanapét, a hálószobában az ágy készült fehér fából, a konyhabútor és a bárszékek is fehérek. Több rusztikus, természetes anyagból készült bútordarab került a házba, ilyen például a nappaliban a dohányzóasztal és a szőnyeg, vagy az ablakon található bambusz sötétítők. 

Fotó: IMP Features/Profimedia

Fotó: IMP Features/Profimedia

Sandra Bullock az óceánhoz közeli tárgyakat párosította a vintage kiegészítőkkel. Ilyen  a nappaliban található kis komód is, ami egy kicsit kilóg a többi bútor közül, mégis tökéletesen beleillik a világos környezetbe. 

A nyaraló konyháját és étkezőjét egy reggelizőpult választja el egymástól. Mindkét helyiségben felbukkannak a vintage kiegészítők, a régi fazekak, tárolók és zsírosbödönök. A bútorok fehér fából készültek, és mindkét helyiség rendkívül világos.

Az emeleten három hálószoba és a fürdőszobák találhatók. Előbbiek nagyon egyszerűek, a fehér és a kék szín dominál.

Fotó: IMP Features/Profimedia

Fotó: IMP Features/Profimedia

Amit érdemes ellesni

Sandra Bullock házában több olyan belsőépítészeti és kültéri megoldás van van, amit érdemes ellesni. Az első és legfontosabb a természet közelsége. Bármekkora telken is építünk házat, próbáljunk meg minél több zöld területet kialakítani. A színésznő telkén van például medence, de nem olyan nagy, ami elveszi a helyet a növényzettől. Látszik, hogy nagyon fontos neki a természet közelsége, hiszen veranda és erkélyek is épültek a házhoz, a privát óceánparti kijáratról nem is beszélve. Emellett nyaralóban és a vendégházban is több növény található.

Az is érezhető, hogy bár sokan úgy gondolják, a fehér falak unalmasak, valójában nem azok. Minden azon múlik, hogy milyen bútorokat és kiegészítőket választunk. Egy-egy különleges, odaillő darabbal feldobhatjuk a fehér szobát. A nappaliban jó példázzák ezt a natúr, természetes anyagokból készített bútorok, vagy a sötétítők.

Megnézem
Összes kép (8)

Nem rossz ötlet egybenyitni a szobákat, mert így sokkal tágasabb és világosabb hatást érhetünk el. A nagyobb belmagasság is növeli a teret. Falakat nyilván csak óvatosan, szakember segítségével bontsunk, de ha tehetjük, akkor a konyha–étkező–nappali hármast ne válasszuk el egymástól.

Olcsó bútorok és kiegészítők az otthonodba

Meglepő, de vannak olyan bútordarabok és kiegészítők Sandra Bullock nyaralójában, amiket könnyen beszerezhetsz. Ha fehér konyhád van, akkor lehet, hogy nem is kell költened a dekorációra. Irány a kamra vagy nagymama régi spájza és elő a régi edényekkel! Lehet, hogy a zsírosbödön és a régi fémváza egy kis renoválásra szorul, de színesre festve feldobja majd a fehér konyhát.

Fotó: IMP Features/Profimedia

Fotó: IMP Features/Profimedia

Sandra Bullock nyaralójában minden ablakon bambuszroló van, ezt is könnyen megvásárolhatod valamelyik barkácsáruházakban néhány ezer forintért. A világítótesteken is spórolhatsz, mert mint láthatod, több helyiségben lóg ventilátoros világítótest, ami lehet, hogy néhány éve még gáznak számított, de egy átfestés után újra divatba hozhatod.

Sztárok és otthonaik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top