Otthon

Élőszereplős Hugó-Hamit játszottak az idősek otthonában

Zseniális társasjátékkal ütötték el az időt az idősek otthonában a koronavírus-járvány idején.

A koronavírus miatt aki csak teheti, maradjon otthon, különösen az idősek, akiket a legjobban veszélyeztet a betegség. Nincsenek könnyű helyzetben az idősotthonok lakói, hiszen a családtagjaikkal sem találkozhatnak, de valahogy muszáj átvészelniük ezt a nehéz időszakot.

Egy walesi idősotthon lakói és dolgozói tökéletes példát mutattak, hogyan lehet vidáman elütni az időt a négy fal között. Úgy játszották a Hugó-Hamit, ahogy még sosem láttuk. (A fiatalabbak kedvéért: ez egy olyan társasjáték, amelyben vízilófigurákkal kell minél több golyót bekapni, vagyis összegyűjteni, újabb verziója Éhes vízilovak néven fut.)

Az ápolók segítségével az idősek kerekesszékben ülve, élőszereplős Hugó-Hamit játszottak a Bryn Celyn idősotthonban. A 80 és 102 év közötti játékosok önfeledten próbálták összeszedni a színes golyókat.

Az otthon vezetője azt mondta, megpróbálnak a járvány idején is annyira pozitívak maradni, amennyire csak lehet. Az pedig a videón is látszik, mennyire jól érezték magukat az idősek, az élőszereplős Hugó-Hami pedig szuper ötlet.

(Wales Online)

(Kiemelt kép: Facebook / Bryn Celyn Care Home)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top