Család

„Tartsatok ki!” – cuki üzenetekkel biztatnak egy idősotthon lakói

Csak azért, mert koronavírus-karanténban vagy, ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy magányosnak is kell lenned.
A brit szépkorúan nem adják fel

Az egyik koronavírus miatt karantén alá helyezett nagy-britanniai idősek otthona lakói megtalálták a módját, hogyan hozzák ki a maximumot a helyzetből, és vidítsák fel magukat, illetve a környezetükben élőket a szomorú koronavírusos időkben. A Facebookon üzenték egyrészt, hogy jól vannak, nem betegek, másrészt azt, hogy mindenki tartson ki, egyszer csak vége lesz a járványnak és a vele járó korlátozásoknak, amelyek sok szempontból szürkévé és unalmassá teszik az életünket.

Kerry Nippers, a Dearnlea Park Idősek Otthona munkatársa elmondta, érzelmileg nehezen éli meg sok lakójuk, hogy most ki tudja, meddig nem fogadhat látogatókat, nem találkozhat a szeretteivel a koronavírus miatt. Éppen ezért kitalálták, hogy ha ezt nem is helyettesíti tökéletesen, de megpróbálják a Facebook segítségével némileg pótolni a hiányt, lehetőséget adva nekik, hogy kapcsolatba léphessenek azokkal, akik közel állnak hozzájuk.

Úgy döntöttek, hogy március 17-én olyan Facebook-posztokat készítenek, amelyekben posztereket mutatnak fel, rajta a külvilágnak szánt pozitív, lelkesítő üzenetekkel. A legtöbb otthonlakó a családjának készített szívhez szóló üzenetet, amely reményeik szerint segít a családtagoknak is átvészelni a nehéz időket.

Idézünk néhány üzenetet az idősek otthonából:

  • „Szeretlek benneteket, nagyon hiányoztok, hamarosan találkozunk!”
  • „Ne aggódjatok, előbb-utóbb mind be leszünk zárva.”
  • „A Sors is úgy akarja, hogy mindannyian biztonságban legyünk.”

Az üzenetek végül nemcsak a közeli hozzátartozókhoz jutottak el, hanem sok más internetfelhasználóhoz is. A Facebook-posztok és a táblák készítése az üzenetekkel magukat az időseket is feldobta. Az idősotthon lakói azóta ráadásul a világ számtalan pontjáról kaptak ugyancsak lelkesítő válaszüzeneteket, Kanadától Franciaországig, aminek a karanténba zárt idősek szintén rendkívül örülnek, és büszkék magukra, hogy híresek lettek.

(via)

Még több megható, kedves történet a koronavírus idején az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top