Otthon

Még mindig hiánycikk az élesztő, pedig többszörös mennyiséget gyártanak az országban

Attól tartva, hogy nem lehet majd kenyeret kapni, az emberek felvásárolták az összes élesztőt. A gyártók nem győzik az utánpótlást, pedig sokszorosát készítik a korábbi mennyiségnek.

A koronavírus-járvány miatti felvásárlási láz következtében szinte lehetetlen élesztőt kapni a hazai boltokban. Ráadásul a kereskedők szerint egyelőre bizonytalan, mikor tudnak újra rendelni belőle – írja a Növekedés.hu.

Az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. a lapnak azt mondta, az elmúlt időszakban a megszokott mennyiségek többszörösét szállítják ki a boltoknak.

Az emberek jó része azért nem talál élesztőt a polcokon, mert folyamatosan elkapkodják az új készleteket a vásárlók. Most az élesztőgyártó cég is azt várja, hogy lecsengjen a három hete tartó felvásárlási láz.

A jelenlegi helyzetben attól nem kell tartani, hogy nem lehet majd kenyeret kapni. Gabonaágazati szakértők szerint sem a lisztnél, sem a kenyérféleségeknél és a péksüteményeknél nem lehetnek ellátási problémák, ezért nincs ok élelmiszerfelvásárlási pánikra.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top