Otthon

A kiürült szállodákba költöztetik a hajláktalanokat Párizsban és Londonban

A városvezetés így éri el, hogy a hajléktalanok is karanténba vonulhassanak a koronavírus-járvány idejére.

A koronavírus-járvány miatt Párizsban is bezárt a szállodák többsége, ám Julien Denormandie lakásügyi miniszter kitalálta, miképp lehetne hasznosítani az üresen álló kapacitásokat. A városvezetés hotelszobákat foglal a hajléktalanok számára, hogy ők is védett helyen, karanténban vészelhessék át a járványt.

A város máris lefoglalt 50 szobát a CIS Paris Kellerman hotelben, illetve további 140 szoba foglalását tervezik. Az Accor szállodalánc ezen felül 500 szobát bocsáthat az otthontalanok rendelkezésére a francia fővárosban, illetve másutt. A szobákban egyesével helyezik majd el a rászorulókat.

párizs koronavírus

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis-Corbis via Getty Images)

Londonban szintén lefoglaltak már 300 hotelszobát a hajléktalanok részére. A polgármesteri hivatal és az InterContinental-csoport pedig újabb megegyezésen dolgozik, melynek értelmében a járványügyi korlátozások idejére a szállodalánc kedvezményes áron bocsátana szobákat a városvezetés rendelkezésére, a hajléktalanok elhelyezése céljából.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top