Otthon

Több mint tíz kilométert tett meg az emu, míg rá nem találtak Oroszlányban – videó

Senkinek sem tűnt fel az emu "tájidegen" látványa.

Elütött macskáért indultak az oroszlányi ebrendészek, miközben egy másik, elég szokatlan állat látványa miatt hívta őket az egyik ott élő. Az aszfalt mellett egy emu kóborolt. A dolog érdekessége, hogy a méretes madár négy napja szökött meg otthonából és ezen idő alatt senkinek sem tűnt fel a tollas jószág hiánya vagy éppen tájidegen látványa – írja a Kemma.

Elszökött egy emu, Oroszlányban találták meg.

Több mint tíz kilométert tett meg az emu, míg rá nem találtak Oroszlányban. Illusztráció: Unsplash

Már korábban is előfordult, hogy emu csatangolt a magyar tájakon, sőt arról is hírt adtunk, hogy egy megszökött emu után gyakorlatilag hatóvadászatot rendeltek el, vagyis úgy tűnik, ő nem igazán tűri a bezártságot koronavírusos időktől függetlenül. A tollas szökevényt végül a közterület-felügyelet és a „Ments­Meg” Alapítvány aktivistái kapták el, csaknem két órába telt, mire sikerült biztonságba helyezni a hirtelen „reflektorfénybe került” és emiatt kicsit megrémült egzotikus állatot. Omáscsik Orsolya, az alapítvány elnöke sosem találkozott még ehhez hasonló megoldandó feladattal.

Facebook-megosztásoknak köszönhetően kiderült, hogy az állat Szákszendről szökött meg, több napja. Az egyik közeli kerttulajdonos jóvoltából végül sikerült az emut egy zárt kertbe terelni, ahol megvárhatta igazi gazdáit és hazatérhetett.

Semmi különös, csak egy sima kedd reggel. 😯 #szököttemuterelés#

Közzétette: Omáscsik Orsi – 2020. május 5., kedd

Állatok, akik nem bírják a karantént

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top