Otthon

A spanyoloknál kötelező maradhat a maszk, míg nincs ellenszer

A spanyol kormány fenntartaná a kötelező utcai maszkviselést.

Amennyiben a javaslatot a spanyol törvényhozás is elfogadja, úgy az országban hat év felett mindenkinek kötelező marad a maszkviselés az utcán, és minden olyan nyilvános helyen, ahol nem lehet betartani az előírt minimum másfél méternyi távolságot – írja a Portfólió a spanyol egészségügyi miniszterre bejelentésére hivatkozva.

A tervezetből kiderül, a maszkviselés ellenőrzése továbbra is a helyi hatóságok feladata lesz, a megszegése pedig szigorú, akár 100 eurós (34 500 forintos) bírságot is vonhat maga után. További intézkedésként szerepel a koronavírus-gyanús esetek mielőbbi tesztelésének biztosítása, az idősotthonoktól pedig azt várja a kormány, hogy válságtervvel készüljenek az új gócok kialakulásának esetére.

A lap beszámolt arról is, hogy távolsági közlekedésben legalább egy hónapig őrizni kell majd az utaslistát, a munkahelyeken pedig biztosítani kell a kézfertőtlenítést és a védőfelszerelést.

Olvass még többet a maszkviselésről az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top