„Idén is kiváló munkák születtek, minden versenybe nevezett tortában volt fantázia” – nyilatkozta a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke, Nándori László. A korábbi háromszoros győztes hozzátette, idén elsősorban az alapanyagokat és az ízvilágot értékelték.
A nyertes tortákat várhatóan augusztus elején jelentik be, a legjobb alkotásokat pedig ezután az ország több száz cukrászdájában meg lehet majd kóstolni. A cukormentes alkotások versenyen egyébként 17 torta indult, közülük öt jutott a döntőbe:
- Kicsi Mogyoró (szegedi Virág Cukrászda) jellemző ízei: napraforgókrém, tejszínes mogyorókrém, almaropogós
- Csicsíjja (szegedi Virág Cukrászda) jellemző ízei: chiamag lisztes-köleslisztes-tökmaglisztes, eperkrém
- Szentivánéjiálom (pilisszentiváni Ludwig&Mentes Kft.) jellemzői ízei: céklás-almás felvert, fahéjas meggylekvár, tejszínes-zabpelyhes angolkrém
- AMI Pisztácia (monori AMI Süti Kft) jellemző ízei: pisztáciás joconde tészta, málna betét, fehércsokoládé és pisztácia mousse.
- Szecsői Mámor (tápiószecsői Hisztéria cukrászda) jellemző ízei: kakaós piskóta, étcsoki mousse, málnás áztató és zselébetét.
Emlékszel még az előző évek tortáira? Segítünk felidézni az ízeket:
- Bodzás-túrós lett az év cukormentes tortája
- Megvan a győztes! Íme a 2016-os ország tortája
- A Balatoni Habos Mogyoró és Pöttyös Panni lettek az ország tortái